REGULAMENT – Info participanti

REGULAMENT – DANUBE DELTA PREDATOR CHALLENGE 2020

 

Reguli generale

Concursul se desfasoara in echipe de doi pescari, din barca, la pesti rapitori, in Delta Dunarii pe o raza de 25km in jurul localitatii Crisan, perimetrul exact urmand a fi stabilit de catre organizator pana la data desfasurarii concursului. Toate barcile vor fi dotate de organizator cu sisteme GPS.

Pescuitul (antrenamentul) pe zona de concurs este permis pana pe data de 22 septembrie 2020.

Obtinerea si achitarea permiselor de pescuit, acces turist si ambarcatiune in ARBDD, intra in obligatiile fiecarui participant.

Pe toata durata competitiei barcile vor fi parcate in zona delimitata de organizator, zona pazita non-stop de catre personalul de securitate Lebada Luxury Resort & Spa.

Este permisa iesirea la mal numai in caz de urgenta, anuntarea organizatorului fiind obligatorie. Nu este permis pescuitul de pe mal. In situatii de indisponibilitate a vreunui membru al echipei, din cauze medicale sau situatii obiective, este posibil ca echipele sa concureze in echipa incompleta, conditiile de punctare ramanand neschimbate.

Organizatorul/Arbitrii pot verifica selectiv, la orice ora, barcile concurentilor, inaintea si in timpul competitiei. Totodata, in timpul competitiei, organizatorul are dreptul de a plasa pe barcile concurentilor o persoana, arbitru sau media, pe toata durata competitiei.

Pentru a intra in posesia premiilor, exceptie fiind cele de la tombola finala, castigatorii sunt obligati sa aiba in dotare camera video cu care sa se filmeze pe toata durata concursului. Pestii care nu apar pe filmari nu vor fi validati. Cardurile video se vor preda in fiecare zi impreuna cu riglele de masurare.

Daca membrii echipelor nu detin permis de conducator barca, este permisa conducerea ambarcatiunii de catre un alt conducator/skipper – personal Lebada Resort. Conducatorul/skipperul nu are voie sa pescuiasca sau sa foloseasca echipamentele de pescuit, lansete, minciog, manevrare peste, atributiile sale se limiteaza strict la condusul barcii etc.

Sistem punctare/reguli competitie

Puncteaza cei mai mari 10 pesti prinsi din speciile: stiuca – 40cm, salau – 40cm, avat – 30cm, biban 20cm.

Clasamentul se face in ordinea totalului centimetrilor acumulati in cele doua manse, din maximum 10 pesti, 1 centimetru = 1 punct. Fiecare specie punctata in plus (avat, salau, biban, stiuca) primeste o bonificatie de 100 puncte. Bonificatiile se acorda dupa ce echipa are 10 pesti punctabili aprobati din orice specie. Clasamentul se face in ordinea totalului centimetrilor acumulati in cele doua manse, din maximum 10 pesti, fiecare cm reprezentand 1 punct. In caz de egalitate, primeaza cel mai mare peste, daca egalitatea continua conteaza urmatorul peste dupa caz.

Pestii se masoara pe rigla oferita de organizator, se fotografiaza in pozitia indicata pe rigla, iar fotografiile se trimit in timp real pe aplicatia/site-ul concursului pentru validare.

In fiecare mansa, rigla de masurare va avea un abtibild diferit, lipit de organizatori, la predarea/receptia riglelor.

Fiecare peste prins care puncteaza trebuie filmat din pozitia de pe rigla pana in momentul eliberarii cu telefonul mobil, filmarile fiind obligatorii pentru accesarea premiilor.

Trimiterea intentionata a unei unei fotografii cu acelasi peste deja punctat este considerata incercare de fraudare. Fiecare fotografie primita pe aplicatie/site va fi analizata de organizator/arbitru sef spre aprobare pentru includere in clasamentul general. Fotografiile care nu respecta regulamentul pot fi respinse.

Se interzice transferul de capturi intre echipele concurente sau alte persoane, in acest caz echipele vor fi descalificate si se vor supune articolelor din sectiunea “Reguli speciale”.

Este permisa folosirea tuturor nalucilor care se lanseaza prin greutate proprie si a monturilor tip texas, carolina, drop-shot, nu este permisa folosirea momelilor naturale si a mustelor artificiale.

Fiecare membru al echipei poate pescui cu o singura lanseta. Concurentii pot avea in barca un numar nelimitat de lansete de rezerva. Lansetele de rezerva pot fi tinute montate la indemana.

Nu este permis pescuitul la trena.

Peștii morti sau in conditii precare de supravietuire (sange, branhii, guri rupte) nu vor fi fi punctati. Concurentii nu au voie sa retina/sacrifice niciun peste indiferent daca specia puncteaza sau nu in competitie. Toti pestii se elibereaza vii, in cele mai bune conditii.

Protectia datelor

Dupa achitarea taxei fiecare echipa are obligatia sa trimita adresele de email si numerele de telefon de contact ale celor doi membri. Inscrierea in competitie este validata dupa semnarea regulamentului primit in forma electronica pe email. Protectia datelor se va face conform Regulamentului 679/2016 al Parlamentului European privind protectia datelor cu caracter personal.

Concurentii sunt de acord ca imaginile (foto, video, sunet) cu ei sa fie publicate in scopul mediatizarii pe diverse canale, televiziune, radio, site-uri, facebook, etc.

Reguli de siguranta

In timpul competiției se aplica regulile cailor navigabile RBDD si, mai ales, interzicerea conducerii ambarcatiunilor sub influența alcoolului si/sau a drogurilor. In acest caz, concurentii pot fi descalificati. In timpul concursului, concurenții pot fi verificați în mod selectiv de catre organele abilitate la sesizarea organizatorului daca este cazul.

In cazul unor conditii meteo nefavorabile care pun in pericol siguranta concurentilor, organizatorul poate suspenda sau intarzia desfasurarea competitiei.

Pentru evitarea accidentelor, echipele vor lua startul pe rand la semnalul arbitrului in grupuri de cate 10 barci. Pentru fiecare grup va exista un semnal de start, in prima mansa in ordinea inscrierii, in cea de-a doua mansa in ordine inversa.

Echipele pot fi formate din doi adulti sau un adult si un minor. In cazul minorului trebuie prezentata o declaratie de consimtamant a parintelui sau tutorelui legal. Conducatorul ambarcatiunii este responsabil pentru orice incident intamplat in barca, purtarea vestelor de salvare este obligatorie.

Reguli COVID-19

Organizatorii le recomanda tuturor participantilor sa tina cont de urmatoarele reguli:

 1. Spălați-vă mâinile frecvent, cel puțin 20 de secunde. Spălarea și dezinfectarea mâinilor previn infecția. Mâinile se spală cu apă și săpun cel puțin 20 de secunde. Dacă nu există apă și săpun, puteți folosi un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool de 60%.
 2. Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile. Deși se transmite pe cale respiratorie, virusul poate intra în corp prin ochi, nas și gură, de aceea este recomandat să vă spalați frecvent mâinile înainte de a pune mâna pe față
 3. Atunci când tușiti sau strănutați, acoperiți-vă gura și nasul. În cazul în care prezentați tuse, strănut și alte simptome, vă recomandăm folosirea unei măști de protecție, pentru a proteja oamenii cu care intrați în contact. În cazul în care nu dispuneți de mască, nu puneți mâna la gură, ci strănutați/tușiți în pliul brațului
 4. Curățați toate suprafețele/obiectele folosite cu dezinfectant. Obiectele pe care le utilizați zilnic (telefon, laptop) trebuie igienizate frecvent, pentru că pot fi contaminate
 5. Evitați zonele aglomerate și deplasările care nu sunt urgente, inclusiv călătoriile
 6. Mențineți o distanță de 4 metri față de interlocutor

7. Evitați contactul cu persoanele ce prezintă următoarele simptome: Febră, tuse intensă, dificultăți de respirație și înghițire, dureri musculare

Reguli speciale

In competitie sunt inscrise echipele de doi pescari care au achitat taxa de participare si au semnat regulamentul.

Fiecare echipa care incearca sa fraudeze in clasament va fi imediat descalificata si va trebui sa plateasca o amenda in cuantumul premiului principal pentru locul I, adica 15.000 euro.

In cazuri justificate, incalcarea regulamentului, depasirea zonei de competititie, contacte fizice sau verbale neadecvate intre concurenti sau alte norme de fair play incalcate, participantii pot fi descalificati de catre organizator fara a li se returna taxa de participare.

Orice situatie neprevazuta in regulament se va solutiona la fata locului de catre organizator.

 

Membri echipei declara pe propria raspundere:

 • Am luat la cunostiinta si sunt de acord cu prevederile Regulamentului de desfasurare al concursului Danube Delta Predator Challenge 2020.
 • Sunt clinic sănătos, nu sufăr de nicio afectiune care să îmi pericliteze viata si îmi asum întreaga responsabilitate în ceea ce priveste participarea mea la competitia organizata de Liga Romana de Spinning.
 • Am fost informat de către organizator în legătură cu regulile ce trebuie respectate pentru a preveni transmiterea SARS COV-2 pe toată durata desfășurării concursului și mă angajez să le respect în totalitate.
 • Sunt constient că participarea la aceasta competitie implica o serie de riscuri pe care orice participant si le asuma. M-am informat cu privire la toate riscurile concursului si cum acestea pot fi evitate, riscuri pe care mi le asum in totalitate. Organizatorii nu pot fi trasi la raspundere pentru nicio vatamare adusa persoanei mele si pentru nicio paguba adusa proprietatii mele.
 • Sunt de acord cu folosirea de catre organizatori si partenerii media ai acestora a imaginilor foto și video realizate în timpul competiției
 • Am inteles si sunt de acord ca in timpul competitiei sa respect legislatia privind navigatia pe apele interioare ale Romaniei in vigoare
 • Am inteles si sunt de acord ca in timpul competitiei sa respect legislatia in vigoare in ceea ce priveste pescuitul recreativ in ape publice
ro_RORomanian