REGULAMENT – Info participanti – 2023

Dragi prieteni,

Din motive independente de voința noastră ne vedem nevoiți să amânăm pentru toamnă ediția a 4-a a Predator Challange. Ne dorim să organizăm cea mai importantă competiție de pescuit la răpitori din România și de aceea vrem să devenim mai buni de la o ediție la alta.

Concurenții care s-au înscris și au plătit taxa pot opta pentru returnarea acesteia. În acest sens vă rugăm să scrieți la info@predatorchallenge.ro. Toți cei înscriși vor rămâne pe lista de participanți pentru evenimentul care va avea loc în septembrie-octombrie.

Ne pare rău și ne dorim să ne revedem cât de curând!

Vom reveni cu informații!

REGULAMENT – DANUBE DELTA PREDATOR CHALLENGE 2023

Reguli generale

Concursul se desfasoara in echipe de doi pescari, din barca, la pesti rapitori, in Delta Dunarii. Toate barcile vor fi dotate de organizator cu sisteme GPS.

Pescuitul (antrenamentul) pe zona de concurs  nu este permis pana pe data de 07 iunie 2023, conform Ordinului de prohibiție emis de MMAP.

Obtinerea si achitarea permiselor de pescuit, acces turist, autoturism si ambarcatiune in ARBDD, intra in obligatiile fiecarui participant.

Este permisa iesirea la mal numai in caz de urgenta, anuntarea organizatorului fiind obligatorie. Nu este permis pescuitul de pe mal. In situatii de indisponibilitate a vreunui membru al echipei, din cauze medicale sau situatii obiective, este posibil ca echipele sa concureze in echipa incompleta, conditiile de punctare ramanand neschimbate.

Organizatorul/Arbitrii pot verifica selectiv, la orice ora, barcile concurentilor, inaintea si in timpul competitiei. Totodata, in timpul competitiei, organizatorul are dreptul de a plasa pe barcile concurentilor o persoana, arbitru sau media, pe toata durata competitiei.

Pentru a intra in posesia premiilor, exceptie fiind cele de la tombola finala, castigatorii sunt obligati sa aiba in dotare camera video cu care sa se filmeze pe toata durata concursului. Pestii care nu apar pe filmari nu vor fi validati. Cardurile video se vor preda in fiecare zi impreuna cu riglele de masurare.

Sistem punctare/reguli competitie

Puncteaza cei mai mari 10 pesti prinsi din speciile: stiuca – 40cm, salau – 40cm, avat – 40cm, biban 20cm.

Clasamentul se face in ordinea totalului centimetrilor acumulati in cele doua manse, din maximum 10 pesti, 1 centimetru = 1 punct. Fiecare specie punctata in plus (avat, salau, biban, stiuca) primeste o bonificatie de 100 puncte. Bonificatiile se acorda dupa ce echipa are 10 pesti punctabili aprobati din orice specie. Clasamentul se face in ordinea totalului centimetrilor acumulati in cele doua manse, din maximum 10 pesti, fiecare cm reprezentand 1 punct. In caz de egalitate, primeaza cel mai mare peste, daca egalitatea continua conteaza urmatorul peste dupa caz.

Pestii se masoara pe rigla oferita de organizator, se fotografiaza in pozitia indicata pe rigla, iar fotografiile se trimit in timp real pe aplicatia concursului pentru validare.

In fiecare mansa, rigla de masurare va avea un abtibild diferit, lipit de organizatori, la predarea/receptia riglelor.

Fiecare peste prins care puncteaza trebuie filmat din pozitia de pe rigla pana in momentul eliberarii cu telefonul mobil, filmarile fiind obligatorii pentru accesarea premiilor.

Trimiterea intentionata a unei unei fotografii cu acelasi peste deja punctat este considerata incercare de fraudare. Fiecare fotografie primita pe aplicatie va fi analizata de organizator/arbitru sef spre aprobare pentru includere in clasamentul general. Fotografiile care nu respecta regulamentul pot fi respinse.

Se interzice transferul de capturi intre echipele concurente sau alte persoane, in acest caz echipele vor fi descalificate si se vor supune articolelor din sectiunea “Reguli speciale”.

Este permisa folosirea tuturor nalucilor care se lanseaza prin greutate proprie si a monturilor tip texas, carolina, drop-shot, nu este permisa folosirea momelilor naturale si a mustelor artificiale.

Fiecare membru al echipei poate pescui cu o singura lanseta. Concurentii pot avea in barca un numar nelimitat de lansete de rezerva. Lansetele de rezerva pot fi tinute montate la indemana.

Nu este permis pescuitul la trena.

Peștii morti sau in conditii precare de supravietuire (sange, branhii, guri rupte) nu vor fi fi punctati. Concurentii nu au voie sa retina/sacrifice niciun peste indiferent daca specia puncteaza sau nu in competitie. Toti pestii se elibereaza vii, in cele mai bune conditii.

Protectia datelor

Dupa achitarea taxei fiecare echipa are obligatia sa trimita adresele de email si numerele de telefon de contact ale celor doi membri. Inscrierea in competitie este validata dupa semnarea regulamentului primit in forma electronica pe email. Protectia datelor se va face conform Regulamentului 679/2016 al Parlamentului European privind protectia datelor cu caracter personal.

Concurentii sunt de acord ca imaginile (foto, video, sunet) cu ei sa fie publicate in scopul mediatizarii pe diverse canale, televiziune, radio, site-uri, facebook, etc.

Reguli de siguranta

In timpul competiției se aplica regulile cailor navigabile RBDD si, mai ales, interzicerea conducerii ambarcatiunilor sub influența alcoolului si/sau a drogurilor. In acest caz, concurentii pot fi descalificati. In timpul concursului, concurenții pot fi verificați în mod selectiv de catre organele abilitate la sesizarea organizatorului daca este cazul.

In cazul unor conditii meteo nefavorabile care pun in pericol siguranta concurentilor, organizatorul poate suspenda sau intarzia desfasurarea competitiei.

Pentru evitarea accidentelor, echipele vor lua startul pe rand la semnalul arbitrului in grupuri de cate 10 barci. Pentru fiecare grup va exista un semnal de start, in prima mansa in ordinea inscrierii, in cea de-a doua mansa in ordine inversa.

Echipele pot fi formate din doi adulti sau un adult si un minor. In cazul minorului trebuie prezentata o declaratie de consimtamant a parintelui sau tutorelui legal. Conducatorul ambarcatiunii este responsabil pentru orice incident intamplat in barca, purtarea vestelor de salvare este obligatorie.

Reguli speciale

In competitie sunt inscrise echipele de doi pescari care au achitat taxa de participare si au semnat regulamentul.

Fiecare echipa care incearca sa fraudeze in clasament va fi imediat descalificata si va trebui sa plateasca o amenda in cuantumul premiului principal pentru locul I, adica 20.000 euro.

In cazuri justificate, incalcarea regulamentului, depasirea zonei de competititie, contacte fizice sau verbale neadecvate intre concurenti sau alte norme de fair play incalcate, participantii pot fi descalificati de catre organizator fara a li se returna taxa de participare.

Orice situatie neprevazuta in regulament se va solutiona la fata locului de catre organizator.

Membri echipei declara pe propria raspundere:

  • Am luat la cunostiinta si sunt de acord cu prevederile Regulamentului de desfasurare al concursului Danube Delta Predator Challenge 2023.
  • Sunt clinic sănătos, nu sufăr de nicio afectiune care să îmi pericliteze viata si îmi asum întreaga responsabilitate în ceea ce priveste participarea mea la competitia organizata de Liga Romana de Spinning.
  • Sunt constient că participarea la aceasta competitie implica o serie de riscuri pe care orice participant si le asuma. M-am informat cu privire la toate riscurile concursului si cum acestea pot fi evitate, riscuri pe care mi le asum in totalitate. Organizatorii nu pot fi trasi la raspundere pentru nicio vatamare adusa persoanei mele si pentru nicio paguba adusa proprietatii mele.
  • Sunt de acord cu folosirea de catre organizatori si partenerii media ai acestora a imaginilor foto și video realizate în timpul competiției
  • Am inteles si sunt de acord ca in timpul competitiei sa respect legislatia privind navigatia pe apele interioare ale Romaniei in vigoare
  • Am inteles si sunt de acord ca in timpul competitiei sa respect legislatia in vigoare in ceea ce priveste pescuitul recreativ in ape publice

Data

Semnătură,

 

Echipele de pescari se vor putea intrece in luna iunie, in Delta Dunarii, in cadrul celei mai mari competitii de pescuit la rapitori din barca organizata in Romania. Participantii vor beneficia de serviciile Egreta by Hoxton și Cormoran

Vor puncta toate cele patru specii reprezentative de rapitori, stiuca, salaul, avatul si bibanul, intr-un sistem simplu si eficient, catch&foto/video&release (prinzi, fotografiezi, filmezi, eliberezi) astfel incat toti pestii prinsi sa se intoarca imediat, teferi si nevatamati, in mediul lor natural.

Toti participantii vor avea o sansa de a castiga, la finalul competitiei, dupa anuntarea ocupantilor podiumului, locurile 1,2,3 si cele mai mari capturi, zeci de premii ce vor fi acordate in sistem tombola prin tragere la sorti.

Taxa de participare este de 1500 lei/echipa

Din punct de vedere media, evenimentul va beneficia de sprijin TV, Radio, televiziuni online, site-uri de specialitate si studiouri live la fata locului.

Perioada:0 8-10 iunie 2023

Locatie: Delta Dunarii

Organizator: Drill

Media: Digi24, Digi Sport, ProSport, Gandul, Rapitorimania.ro

 

Sponsori:
Net Bet, Boats Expert
Garmin, Repo, Jackall, Mustad, Live targets,
Activ Design, Berti Lures, Bergenbier, Daiwa,Givadi (Rapture, Airrus, Graff, Momoi, Pokee, RublexBKK), Egreta by hoxton,, HMD Stone Design, Holbina Trei Bibani, HTGPS, Moscot, Tudor Tailor, Bergenbier, Crama Stramutata

Maximum echipe admise: 100 

***

In competitie sunt inscrise echipele de doi pescari care au achitat taxa de participare si au semnat regulamentul primit de la organizator.

Echipele ce participa în perioada 16-17 iunie 2023, la etapa 1 a Campionatului Național de Spinning al ALRS beneficiază de o reducere de 500 lei din contravaloarea taxei.

Prin înscrierea și plata taxei ca au luat la cunostiinta si sunt de acord cu prevederile Regulamentului de desfasurare al concursului Danube Delta Predator Challenge 2023.

 

************

Plata taxei:
(termenul limita pentru achitarea taxei: 01 iunie)

Cont IBAN CPS DRILL

RO96BRMA0750026992900000

Menţionaţi: Predator Challenge + numele echipei

 

 

 

 

English EN Română RO Svenska SV