REGULAMENT – DANUBE DELTA PREDATOR CHALLENGE 2022
Reguli generale
Concursul se desfasoara in echipe de doi pescari, din barca, la pesti rapitori, in jurul localitatii Sfântul Gheorghe. Toate barcile vor fi dotate de organizator cu sisteme GPS.
Pescuitul (antrenamentul) pe zona de concurs este permis pana la data de începere a concursului.
Obtinerea si achitarea permiselor de pescuit, acces turist si ambarcatiune in ARBDD, intra in obligatiile fiecarui participant.
Pe toata durata competitiei barcile vor fi parcate in zona delimitata de organizator, zona pazita nonstop de catre personalul de securitate Green Village Resort.
Este permisa iesirea la mal numai in caz de urgenta, anuntarea organizatorului fiind obligatorie. Nu este permis pescuitul de pe mal. In situatii de indisponibilitate a vreunui membru al echipei, din cauze medicale sau situatii obiective, este posibil ca echipele sa concureze in echipa incompleta, conditiile de punctare ramanand neschimbate.
Organizatorul/Arbitrii pot verifica selectiv, la orice ora, barcile concurentilor, inaintea si in timpul competitiei. Totodata, in timpul competitiei, organizatorul are dreptul de a plasa pe barcile concurentilor o persoana, arbitru sau media, pe toata durata competitiei.
Pentru a intra in posesia premiilor, exceptie fiind cele de la tombola finala, castigatorii sunt obligati sa aiba in dotare camera video cu care sa se filmeze pe toata durata concursului. Pestii care nu apar pe filmari nu vor fi validati. Cardurile video se vor preda in fiecare zi impreuna cu riglele de masurare.
Daca membrii echipelor nu detin permis de conducator barca, este permisa conducerea ambarcatiunii de catre un alt conducator/skipper – anuntat organizatorului. Conducatorul/skipperul nu are voie sa pescuiasca sau sa foloseasca echipamentele de pescuit, lansete, minciog, manevrare peste, atributiile sale se limiteaza strict la condusul barcii etc. Sistem punctare/reguli competitie. In cazul în care, pe filmarea obligatorie conducatorul/skipperul sau este observat de unul dintre oficiali, NU se limitează la acest lucru, echipajul va fi descalificat.
Durata Concursului este de 2 zile, respectiv 21.09 – 22.09., urmând ca în ziua de 23.09 – primii 15 clasați sa concureze în Predator Elite.
Clasamentul după primele doua zile vor genera, conform clasării, puncte de penalizare astfel : Locul 1 – 1 pct. Penalizare, Locul 2 – 2 pct. Penalizare, …, Locul 15 – 15 pct Penalizare.
În ziua 3 – 23.09 punctarea peștilor începe de la zero. Clasamentul la sfârșitul celei de a treia zi va genera un clasament, iar clasarea concurenților va atrage puncte de penalizare după exemplul de mai sus.
Castigatorul va fi desemnată echipa care acumulează cele mai putine puncte de penalizare, conform exemplu:
– o echipa clasata în Predator Challenge,in primele doua zile, pe locul 3 obține 3 punct de penalizare, iar în Predator Elite, ziua 3, este clasata pe locul 5 – 5 pct. Penalizare, are în total 8 pct. Penalizare.
– o echipa clasata în Predator Challenge,in primele doua zile, pe locul 6 obține 6 puncte de penalizare, iar în Predator Elite, ziua 3, este clasata pe locul 1 – 1 pct. Penalizare, are în total 7 pct. Penalizare.
Cea de-a doua echipa este declarata câștigătoare.
Puncteaza cei mai mari 10 pesti prinsi din speciile: stiuca – 40 cm, salau – 40 cm, avat – 40 cm, biban 20 cm.
Clasamentul se face in ordinea totalului centimetrilor acumulati in cele doua manse, din maximum 10 pesti, 1 centimetru = 1 punct. Fiecare specie punctata in plus (avat, salau, biban, stiuca) primeste o bonificatie de 100 puncte. Bonificatia se acorda incepand pentru specie prinsa, dupa ce echipa are 10 pesti punctabili aprobati din orice specie. Clasamentul se face in ordinea totalului centimetrilor acumulati in cele doua manse, din maximum 10 pesti, fiecare cm reprezentand 1 punct.
In caz de egalitate, primeaza cel mai mare peste, daca egalitatea continua conteaza urmatorul peste dupa caz.
Pestii se masoara pe rigla oferita de organizator, se fotografiaza in pozitia indicata pe rigla, iar fotografiile se trimit in timp real pe aplicatia/site-ul concursului pentru validare.
In fiecare mansa, rigla de masurare va avea un abtibild diferit, oferit de organizatori, la predarea/receptia riglelor.
Fiecare peste prins care puncteaza trebuie filmat din pozitia de pe rigla pana in momentul eliberarii cu telefonul mobil, filmarile fiind obligatorii pentru accesarea premiilor.
Trimiterea intentionata a unei unei fotografii cu acelasi peste deja punctat este considerata incercare de fraudare. Fiecare fotografie primita pe aplicatie/site va fi analizata de organizator/arbitru sef spre aprobare pentru includere in clasamentul general. Fotografiile care nu respecta regulamentul pot fi respinse.
Se interzice transferul de capturi intre echipele concurente sau alte persoane, in acest caz echipele vor fi descalificate si se vor supune articolelor din sectiunea “Reguli speciale”.
Este permisa folosirea tuturor nalucilor care se lanseaza prin greutate proprie si a monturilor tip texas, carolina, drop-shot, nu este permisa folosirea momelilor naturale si a mustelor artificiale.
Fiecare membru al echipei poate pescui cu o singura lanseta. Concurentii pot avea in barca un numar nelimitat de lansete de rezerva. Lansetele de rezerva pot fi tinute montate la indemana.
Nu este permis pescuitul la trena.
Peștii morti sau in conditii precare de supravietuire (sange, branhii, guri rupte) nu vor fi fi punctati. Concurentii nu au voie sa retina/sacrifice niciun peste indiferent daca specia puncteaza sau nu in competitie. Toti pestii se elibereaza vii, in cele mai bune conditii.
Protectia datelor
Dupa achitarea taxei fiecare echipa are obligatia sa trimita adresele de email si numerele de telefon de contact ale celor doi membri. Inscrierea in competitie este validata dupa semnarea regulamentului primit in forma electronica pe email. Protectia datelor se va face conform Regulamentului 679/2016 al Parlamentului European privind protectia datelor cu caracter personal.
Concurentii sunt de acord ca imaginile (foto, video, sunet) cu ei sa fie publicate in scopul mediatizarii pe diverse canale, televiziune, radio, site-uri, facebook, etc. Reguli de siguranta
In timpul competiției se aplica regulile cailor navigabile RBDD si, mai ales, interzicerea conducerii ambarcatiunilor sub influența alcoolului si/sau a drogurilor. In acest caz, concurentii pot fi descalificati. In timpul concursului, concurenții pot fi verificați în mod selectiv de catre organele abilitate la sesizarea organizatorului daca este cazul.
In cazul unor conditii meteo nefavorabile care pun in pericol siguranta concurentilor, organizatorul poate suspenda sau intarzia desfasurarea competitiei.
Pentru evitarea accidentelor, echipele vor lua startul pe rand la semnalul arbitrului in grupuri de cate 10 barci. Pentru fiecare grup va exista un semnal de start, in prima mansa in ordinea inscrierii, in cea de-a doua mansa in ordine inversa.
Echipele pot fi formate din doi adulti sau un adult si un minor. In cazul minorului trebuie prezentata o declaratie de consimtamant a parintelui sau tutorelui legal. Conducatorul ambarcatiunii este responsabil pentru orice incident intamplat in barca, purtarea vestelor de salvare este obligatorie.
Reguli speciale
In competitie sunt inscrise echipele de doi pescari care au achitat taxa de participare si au semnat regulamentul.
Fiecare echipa care incearca sa fraudeze in clasament va fi imediat descalificata si va trebui sa plateasca o amenda in cuantumul premiului principal pentru locul I, adica 15.000 euro.
In cazuri justificate, incalcarea regulamentului, depasirea zonei de competititie, contacte fizice sau verbale neadecvate intre concurenti sau alte norme de fair play incalcate, participantii pot fi descalificati de catre organizator fara a li se returna taxa de participare.
Orice situatie neprevazuta in regulament se va solutiona la fata locului de catre organizator.
Am luat la cunostinta,
Nume / Semnatura
Data